Lijsterbesgelei

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 20 minuten

De sinaasappel onder stromend heet water schoonboenen en de oranje schil eraf raspen. De vrucht halveren en uitpersen. Het sinaasappelsap, lijsterbessensap en sinaasappelrasp in een grote pan schenken en met de geleisuiker vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen. De gelei in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Deze mooie, oranjerode gelei is lekker op toast of als vulling voor een opgerolde koek.

Top