Lieve kuikentjes voor Pasen

benodigdheden
  • voor 12 stuks
  • cupcakes:
  • 125 g boter (kamertemperatuur)
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 grote eieren
  • vanille-botercreme:
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 250 g Van Gilse Poedersuiker
  • 10 ml heet water
  • 1 theelepel vanille-essence
  • kuikenkopjes:
  • marsepein in geel, oranje en zwart
  • wat suiker
  • Extra nodig: bakplaat en vormpjes voor de cupcakes, spuitzak
bereiding
Bereiding cupcakes:
Het beste is om ingrediënten te gebruiken op kamertemperatuur. Oven voorverwarmen tot 170 graden. Zet alvast de bakplaat klaar met de vormpjes voor de cakejes. Boter in stukjes snijden en tot een gladde massa mixen. Vervolgens de eieren en melk toevoegen, even mixen en dan het bakmeel en de suiker erbij en tot een glad en luchtig beslag, gedurende ongeveer 3 minuten. Vul de vormpjes tot ongeveer de helft met dit mengsel en ongeveer 20 minuten in de oven bakken. Tegen de eindtijd met een satéprikker in de cake prikken (in het midden) om te kijken of de cake gaar is. De prikker moet droog uit het cakeje komen. Uit de oven halen en laten afkoelen.

Bereiding botercrème:
Meng de poedersuiker, vanille-essence en het hete water tot een glad papje. Dit vervolgens door de boter mengen. Proeven en eventueel nog wat vanille-essence toevoegen.

Decoratie kuikenkopjes:
Het gele marsepein uitrollen tot ong. 1 cm dikte. Hier met een glas of vormpje rondjes uitsteken. De oogjes maak je door kleine stukjes zwarte marsepein tot bolletjes te rollen tussen je vingers. Uit de oranje marsepein kleine driehoekjes snijden voor het snaveltje (eventueel natmaken met een drupje water en in de suiker dopen). De snavel en ogen op de uitgestoken rondjes plakken met wat water.

Doe de vanillecrème in een spuitzak en maak een mooie crèmelaag op de cupcakes. . Vervolgens als versiering het uitgestoken rondje met de versiering erop leggen en voilá de paaskuikentjes zijn klaar.

Top