Lemon pie

benodigdheden
bereiding
Zeef de bloem op het werkvlak en kneed deze samen met boter, poedersuiker, eigeel en zout tot een deeg. Snijd het deeg met een mes in stukjes zodat er een kruimelig geheel ontstaat. Kneed vervolgens het kruimelige mengsel tot een deegbal met een gladde buitenzijde. Pak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 2 uur in de koelkast rustenOven voorverwarmen op 190ºC. Rol vervolgens het deeg gelijkmatig uit op een licht met bloem bestrooid werkvlak tot een ronde lap. Bekleed met het deeg een ronde, beboterde taartvorm. Bedek daana het deeg met vetvrij papier en strooi hier spliterwten overheen. Bak vervolgens de taartbodem gaar in de oven voor ongeveer 15 minuten. Verwijder daana het papier en de spliterwten en bak de bodem in ± 10 minuten verder gaar. Breng voor de citroencrème, de melk met suiker aan de kook. Roer apart maïzena, eidooiers en 1 eetlepel melk. Roer dit geheel door de kokende melk. Laat het mengsel doorkoken tot het geheel is gebonden. Roer daana citroenrasp en sap erdoor. Klop in de tussentijd het eiwit samen met de suiker stijf. Voeg een gedeelte van het stijfgeklopt eiwit geleidelijk door de nog hete citroencrème en vul hiermee de taartbodem. Strijk deze glad af. Schep het restant van het eiwit in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en garneer hiermee de bovenzijde van de taart. Bestrooi deze daana met poedersuiker en laat de taart vervolgens onder de grill of in de oven licht kleuren.


Top