Lava cake (of moulleux au chocolat)

benodigdheden
bereiding
Een lava cake (of chiquer: een moulleux au chocolat) maken is helemaal niet zo moeilijk, alleen het bakken luistert nogal nauw. Te kort, en je kunt de cakejes niet storten. Te lang, en je hebt gewoon chocolade cake. De cakejes moeten dus precies stevig genoeg zijn om mooi op een bordje gestort te kunnen worden, en dusdanig zacht van binnen dat de warme vloeibare binnenkant er bij het eten uitloopt. Je kunt daarom het beste de laatste paar minuten van de baktijd bij de oven blijven staan! Je kunt het beslag prima van tevoren klaar maken en tot het moment dat ze de oven ingaan in de koelkast bewaren (gewoon in de muffinvorm zelf). Verwarm de oven tijdens het hoofdgerecht vast voor en schuif ze er tijdens het afruimen in.
  • Klop de eieren met de suiker in een paar minuten luchtig en schuimig.
  • Spatel de bloem door het eiermengsel.
  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem op een heel laag vuur en voeg de Schenkstroop Chocolade toe (kan ook au-bain-marie).
  • Meng de gesmolten boter/Schenkstroop door de eieren.
  • Vet de vormpjes in en bestuif lichtjes met bloem.
  • Verdeel het beslag over de zes vormpjes.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de lavacakejes in ca. 15 minuten gaar. Blijf er de laatste paar minuten gewoon even bij staan!
  • Haal uit de oven, laat vijf minuutjes staan en stort de cakejes op een mooi bordje.
  • Decoreer eventueel met Van Gilse Poedersuiker, fruit of een bolletje ijs.

  • Top