Kruisbessen-Rabarberjam met geroosterde amandelen

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten

Maak de kruisbessen goed schoon. Maak de rabarber schoon en snij deze in kleine stukjes. Rooster de amandelstaafjes op een laag vuur in een koekenpan. Doe de kruisbessen en rabarber samen in een hoge pan en breng dit mengsel aan de kook en klein beetje water toevoegen. Als de kruisbessen open springen de pan van het vuur nemen. Meng de geleisuiker door het kruisbessenmengsel en zet de pan terug op het vuur en breng dit aan de kook. Laat het mengsel 4- 5 minuten goed doorkoken. De kooktijd begint wanneer de massa borrelt en blijft borrelen, ook als u roert. De jam word pas stevig tijdens het afkoelen. Om te testen of de jam goed is kunt u op een ijskoud schoteltje een druppel jam laten vallen en als deze meteen stolt is de kooktijd voldoende en kunt u de jam in de potten gieten, anders nog even door laten koken. Roer de geroosterde amandelen door de jam. Giet de jam in de potten. Na het vullen de deksels op de potten doen en op zijn kop zetten. Draai de potten af en toe om.

Top