Kruisbessen-kiwiconfiture

benodigdheden
bereiding
De kruisbessen pureren. De kiwi’s in kleine stukjes snijden. In een grote pan de kruisbessen goed met de kiwi, geleisuiker speciaal en vanillesuiker vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
De kruisbessen voor deze confiture moeten rijp zijn. Onrijpe zijn te zuur en geven de confiture een onaangename smaak.

Top