Kruidnootjes 1

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
± 30 minuten
In een pannetje de stroop met basterdsuiker en boter zachtjes al roerend verwarmen tot de suiker en boter gesmolten zijn. Het mengsel tot lauw laten afkoelen. Boven een kom het meel met de kruiden en het zout zeven. Het stroopmengsel er vanuit het midden doorroeren en alles tot een deegbal kneden.
Het deeg in folie verpakt minimaal 30 minuten in de koelkast leggen.


± 30 minuten
De oven voorverwarmen op 175°C. Op een met bloem bestoven werkvlak het deeg tot circa 3 à 4 mm dik uitrollen. Met de appelboor kleine rondjes uit het deeg steken en deze op een ingevet of met bakpapier beklede bakplaat leggen. De kruidnootjes circa 15 minuten iets boven het midden van de oven gaar en lichtbruin bakken. De nootjes op de plaat laten afkoelen en in een trommeltje bewaren.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.
In plaats van speculaaskruiden kunnen ook koekkruiden gebruikt worden.

Top