Kruidkoek

benodigdheden
bereiding
De oven voorverwarmen op 175°C. In een pan de rozijnen met ruim water aan de kook brengen en vervolgens laten afkoelen. In een kom zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, koekkruiden, zout en geraspte citroenschil door elkaar roeren. Het ei en de stroop toevoegen. Al roerend scheutje voor scheutje de melk toevoegen. Blijven roeren tot het beslag glad is. In een zeef de rozijnen laten uitlekken. Goed droogdeppen met keukenpapier. De bloem door de rozijnen mengen. De rozijnen door het beslag scheppen. Een cakevorm van 28 cm invetten en het beslag erin schenken. In het midden van de oven de kruidkoek in 1 tot 1½ uur bruin en gaar bakken. De kruidkoek iets laten afkoelen en boven een taartrooster keren. Verder laten afkoelen.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.

Laat deze koek 1 à 2 dagen staan voor gebruik. De kruiden trekken dan goed in en de smaak wordt nog lekkerder.

Top