Kruidige bosbessengelei

benodigdheden
bereiding
De bosbessen schoonmaken, wassen en in een ruime pan scheppen. De kruiden en een stukje citroenschil toevoegen. Het mengsel aan de kook brengen. De bessen 10 minuten koken, zodat ze vocht loslaten. Een schone theedoek natmaken, uitwringen en in een zeef boven een pan hangen. De bessenpuree erin scheppen en ongeveer 3 uur laten uitlekken. Het sap met het citroensap afmeten. Per liter sap 1 kilogram geleisuiker toevoegen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.


Top