Koffie-kandijpudding

benodigdheden
bereiding
De koffie op een heel laag pitje warm houden en de kandij al roerend hierin oplossen. In een kom de dooiers met de basterdsuiker licht en schuimig kloppen. De gelatine in ruim koud water weken. De hete koffie al kloppend bij het dooiermengsel schenken. Het mengsel terug in de pan schenken en al kloppend op een laag pitje verwarmen tot er een licht gebonden saus ontstaat. Niet laten koken, want dan gaat de saus schiften!. De pan van het vuur nemen en hierin de uitgeknepen gelatine al roerend oplossen. Het mengsel laten afkoelen tot het lobbig begint te worden. Wel regelmatig doorroeren. De slagroom stijfkloppen en op de iets stijf geworden pudding leggen. Alles voorzichtig door elkaar scheppen. Een puddingvorm heel dun met olie invetten en de massa erin scheppen. De vorm enkele malen op het aanrecht tikken, zodat eventuele luchtbelletjes verwijderd worden. De pudding circa 3 uur in de koelkast laten opstijven. De pudding op een schaal doen en met toefjes slagroom en mokkaboontjes versieren.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Top