Koekenpan-taartje

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw C. de Wit te Oosterhout (deelname bioscoopbonnenactie winter 2009/2010)
  • 1 koekenpan 24 cm doorsnede met anti aanbaklaag en passend deksel
  • 125 g Van Gilse Lichte Basterdsuiker
  • 100 g Van Gilse Kristalsuiker
  • Van Gilse Poedersuiker
  • 3 rijpe bananen
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 225 g zelfrijzende bakmeel
  • 1½ dl kokosmelk
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels sterke bruine rum (circa 80%)
  • 50 g gesmolten roomboter
  • 2 eieren
bereiding
Basterdsuiker met 2 eetlepels water in de koekenpan doen. 5 minuten zachtjes doorkoken tot alle suiker is opgelost en een beetje stroperig gekaramelliseerd is. Bananen schillen en in stukjes van 3 cm snijden. De bananenstukjes in de suikerstroop roeren en 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Nootmuskaat erover strooien. In een kom de kokosmelk, citroensap en rum vermengen met de gesmolten boter en de eieren. Boven een andere kom het bakmeel zeven, kristalsuiker en citroenrap erdoor roeren. Dit mengen met het kokosmelkmengsel en alles over de bananen gieten. Deksel op de pan leggen en op een laag vuur de taart in 45 minuten gaar bakken. Vuur uitdraaien, deksel van de pan nemen en de taart nog 5 minuten in de pan laten staan. Groot bord op de pan leggen en de taart met pan en al keren, de inhoud zachtjes losschudden en op het bord laten "vallen". Taart af laten koelen tot lauwwarm alvorens te serveren met poedersuiker.


Top