Kletskoptorentjes met mangomousse

benodigdheden
bereiding
Deeg kneden van lichte basterdsuiker, boter, kaneel, gember, zout, bloem, melk en amandelschaafsel. Dit in plastic folie verpakken en een half uur in de koelkast leggen. Oven voorverwarmen op 200°C.
Bakplaat bedekken met vetvrij bakpapier of met een siliconenmat. Deeg in 12 balletjes verdelen en deze met zoveel mogelijk tussenruimte op de bakplaat verspreiden. Deegballetjes een beetje plat drukken. De bakplaat in het midden van de oven schuiven en de kletskoppen in circa 5 minuten gaar bakken. Met een paletmes de kletskoppen van de bakplaat halen en ze op een platte ondergrond af laten koelen. Slagroom stijfkloppen. Het water met de witte basterdsuiker aan de kook brengen. Mango’s schillen en in blokjes snijden. Mangoblokjes 5 minuten zachtjes laten koken in de suikersiroop. Ondertussen de gelatine weken in koud water. Pan met mangostukjes van het vuur nemen en de stukjes met de siroop met een staafmixer zo glad mogelijk pureren. Gelatine oplossen in de hete mangopuree. Zodra deze puree lobbig word, de slagroom erdoor spatelen en nog verder op laten stijven. Mangomousse over 8 kletskoppen verdelen. 4 stapeltjes maken van elk 2 met mangomousse bedekte kletskoppen. Elk stapeltje afdekken met een derde kletskop. De kletskoptorentjes op 4 borden zetten en bestuiven met poedersuiker.


Top