Kletskoppen met zelfgemaakt yoghurtijs

benodigdheden
bereiding
Maak zelf yoghurtijs door de yoghurt te mengen met witte basterdsuiker en stijfgeklopte slagroom. Laat in dit in een diepvriesbak 3 tot 4 uur bevriezen. Roer het ijs elk half uur door. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe basterdsuiker, kaneel met een snufje zout in de beslagkom en voeg de boter toe. Mix alles goed door elkaar en voeg steeds een beetje bloem toe. Meng alles tot een stevige deeg. Vorm van het deeg kleine balletjes van 1½ - 2 cm groot. Leg de helft van de balletjes op de bakplaat en zorg dat ze ongeveer 8 cm van elkaar af liggen. Druk de balletjes met een lepel iets plat. Schuif de bakplaat in de oven en bak alles in 6 minuten tot dunne bruine koekjes. Neem de bakplaat uit de oven en schuif het pannenkoekmes voorzichtig onder een koekje. Leg dit koekje op het taartrooster. Doe dit met alle koekjes. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier tot kletskoppen.

Leg op een bord een kletskop en schep hierop een bol yoghurtijs. Leg hier weer een kletskop op en garneer met frambozen. Bestuif de frambozen met wat poedersuiker.


Top