fbpx

Kiwi-gemberjam

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw C. Wouwenberg te Zwijndrecht (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 1250 g kiwi’s
  • 6 gemberbolletjes
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker
  • 100 g blanke rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
bereiding
Was de jampotjes met heet water en soda. Spoel ze af met heet water. Schil de kiwi’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de gemberbolletjes fijn of pers ze door een knoflookpers. Stamp met een stamppotstamper of met een staafmixer het kiwivruchtvlees en de gemberbolletjes door elkaar. Roer de geleisuiker, rozijnen en kaneel erdoor. Breng al roerend het mengsel aan de kook en laat het circa 4 minuten doorkoken. Vul de jampotjes met de hete jam. Sluit de potten af en laat ze op hun kop afkoelen.


Top