Kersenconfiture met cherry brandy

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
± 25 minuten

In een pan 1/3 van de schoongemaakte en ontpitte kersen pureren. De overige kersen, cherry brandy en geleisuiker speciaal goed vermengen. Het mengsel 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan.

Bereiding
± 10 minuten
De volgende dag het mengsel al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 10 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerkingen
Deze confiture is ook een uitstekende vulling voor een Schwarzwalder Kirschtaart.

Top