fbpx

Kersen-grapefruitjam

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw A. te Gussinklo te Loenen a/d Vecht (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
  • 500 g ontpitte kersen
  • 2 kleine bananen
  • 2 rode grapefruits
  • sap van 1 limoen
bereiding
Boen de grapefruits schoon en doe ze in een pannetje water. De grapefruits moeten net onder water staan. Kook de grapefruits 1 uur. Haal de grapefruits met een schuimspaan uit het water en laat ze goed afkoelen. Snijd met schil en al in kleine stukjes en verwijder eventuele pitjes. Maal de stukjes in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde moes.Pel de bananen en snijd ze in kleine stukjes. Meng de vruchten met de geleisuiker en het limoensap in een grote pan. Het mengsel aan de kook brengen en 4 minuten goed laten koken. De hete jam in schoongemaakte potten gieten.


Top