Karamel-spiraalkoekjes

benodigdheden
bereiding
Vermeng één van de eidooiers met kaneel, sinaasappelschil, stroop en rietsuiker en zet deze vulling even apart. Roer de boter zacht met basterdsuiker en zout. Meng er eerst de andere eidooier door en zeef de bloem erboven. Kneed alles met koele handen tot een soepel deeg en verpak dit in plastic folie. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast. Rol het deeg in wat extra bloem uit tot een vierkante lap van 30 bij 30 cm. Bestrijk deze deeglap met de reeds gemaakte vulling. Rol de deeglap stevig op, verpak het in plastic folie en leg het wederom een half uur in de koelkast.Bekleed een bakplaat met bakpapier en stel de oven in op 175°C. Haal de deegrol uit het folie en snijd er plakken van ongeveer 3/4 cm dikte van. Leg deze koekjes naast elkaar op de bakplaat en bak de koekjes in een kwartier gaar. Neem ze met een paletmes voorzichtig van de bakplaat en laat ze op het aanrecht afkoelen en opstijven.


Top