Kaneelappeltjes

benodigdheden
bereiding
Oven voorverwarmen op 200°C. Vel bakpapier op de bakplaat leggen. Appels schillen en met een appelboor de klokhuizen verwijderen. In een kom de helft van de roomboter mengen met ¾ van de beide suikersoorten, amaretto en de sinaasappelschil. Koekjes verkruimelen en toevoegen aan het botermengsel. De rest van de roomboter smelten en hiermee de buitenkant van de appels insmeren. De rest van de suikers over de buitenkant van de ingesmeerde appels strooien. Appels op de bakplaat zetten. Het botermengsel met de amaretto en sinaasappelschil in de klokhuisopening van de appels schenken. Kaneelpijpje toevoegen en de bakplaat in het midden van de oven zetten voor 25 minuten. Haal de hete zachte appels er met behulp van een lepel uit en zet ze op een bordje. Serveer er apart de opgeklopte ongezoete crème fraîche bij.


Top