Indiase nectarinejam

benodigdheden
  • 1 kg nectarines
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 kardamompitten
  • 75 g geschaafde amandelen
  • 3 eetlepels anijslimonadesiroop
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker
bereiding
Bereidingstijd
± 30 minuten

De vruchten wassen, halveren en de pitten eruit halen. Het vruchtvlees heel goed fijnmaken. In een pan de nectarines met de kaneel, kardamom, amandelen, limonadesiroop en geleisuiker vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De kardamompitten uit de jam verwijderen met een schuimspaan en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Een heel bijzondere jam, die bijvoorbeeld heel lekker smaakt bij kip met kerriesaus.

Top