Grote familie-appelplaat

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Leg op de bodem van de bakplaat ruim bakpapier, hoekjes inknippen zodat het aan de randen wat omhoog komt te staan. Klop met een mixer de zachte warme boter met de suiker romig. Voeg onder het kloppen de vanillesuiker en het citroensap toe. Voeg met tussenpozen van een paar minuten de eieren een voor een toe. Klop na het laatste ei nog een twee minuten goed door. Spatel het gezeefde bakmeel in gedeeltes door het mengsel. Verdeel het mengsel over de bakplaat. Steek de appelschijfjes in rijtjes een beetje schuin in het deeg. Bestrooi de appelstukjes met kaneelsuiker. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Laat aan de voor- en achterkant van de plaat in de oven evenwijdig een randje open, zodat de warmte goed kan circuleren. Bak de appelplaat in 60-75 minuten goudbruin. Bestrooi voor het opdienen de stukjes appelplaat met poedersuiker.


Top