Grapefruitcake

benodigdheden
bereiding
Begin een dag van tevoren: zet de grapefruit in een pannetje net onder water, breng alles aan de kook en laat de grapefruit een uur koken. Haal hem voorzichtig uit de pan en laat het 24 uur rusten.Oven voorverwarmen op 160ºC. Bekleed een springvorm van 24 cm met vetvrij bakpapier. Snijd de grapefruit in stukken en pureer die in de keukenmachine of met een staafmixer zo glad mogelijk. Klop boter en suiker tot een lichte en romige massa en klop er dan één voor één de eieren door. Spatel er vervolgens grapefruitpuree, zout en gemalen noten door en zeef tenslotte het meel boven het beslag. Spatel alles door elkaar. Doe het beslag in de springvorm en schuif het midden in de voorverwarmde oven. Bak de cake in 50 minuten gaar en laat hem in de vorm afkoelen. Bestrooi het vlak voor het serveren met poedersuiker.


Top