Grapefruit-ginlikeur

benodigdheden
bereiding
Eén grapefruit onder warm stromend water schoonboenen. Met een scherp mesje de gele schil van de vrucht snijden. Het wit weer van de gele schil snijden. De halve sinaasappel ook goed schoonboenen en de oranje schil ook zo dun mogelijk afsnijden. Alle witte velletjes van het vruchtvlees van de sinaasappel en grapefruits verwijderen. De partjes grapefruit en sinaasappel tussen de vliezen wegsnijden. De grapefruit- en sinaasappelschilletjes, de partjes grapefruit en sinaasappel en de kandij in een inmaakpot van circa 1 liter doen. De gin erop schenken. De vruchten moeten minimaal 2 cm onder de vloeistof staan. De pot goed afsluiten en 8 tot 12 weken laten staan. Eenmaal per veertien dagen de pot goed schudden, zodat alle kandij oplost. De likeur door een doek zeven en in een schoongemaakte fles schenken. De fles goed afsluiten.

Bewaarvoorschrift
Donker

Opmerking
De partjes fruit die na het zeven overblijven, smaken heerlijk bij chocolade-ijs of chocoladepudding.

Top