Gevulde perziken

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw J. Smit te Wormerveer (winnaar Betuwe-arrangement Zomer 2007)
  • 40 g roomboter
  • 30 g gemalen amandelen
  • 6 bitterkoekjes
  • 4 perziken
  • 2 eetlepels Van Gilse Kristalsuiker
bereiding
Dompel de perziken onder in een pan kokend water, giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Trek nu het velletje van de perziken en halveer ze. Verwijder de pit en maak de holte iets groter door wat van het vruchtvlees met een lepel te verwijderen. Vermeng het zojuist verwijderde vruchtvlees met de amandelen, bitterkoekjes en de suiker. Vul de halve perziken met dit mengsel. Beboter een ovenvaste schaal, doe de perziken erin en bedek ze met de resterende klontjes boter. Bak de perziken 25 minuten in een oven op 180°C. Dit is een heerlijk recept voor de zomer en het is zo in elkaar gezet. Ook een scheutje Grand Marnier erover maakt het af, maar dan is het natuurlijk niet voor de kinderen.


Top