Gestoofde uien

benodigdheden
  • 8 rode uien
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 dl basamicoazijn
  • 50 ml rode wijnazijn met framboos
  • 30 ml olijfolie
  • 8 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook (gesneden in 4 reepjes per teen)
  • 2 eetlepels Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • mespuntje zout
  • peper
bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 180ºC. Snijd de boven- en onderkant van de uien af en laat de rest van de schil zitten. Kerf de uien van bovenaf een aantal maal diep in en steek in elke ui een takje rozemarijn en een stukje knoflook. De rozemarijn mag een klein stukje uitsteken. Zet de uien in een ovenschaal. Meng bouillon, azijn, olie en basterdsuiker door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Schenk het mengsel over de uien. Stoof de uien in 1½ uur gaar. Giet tijdens het garen nog een aantal maal de saus over de uien. Indien de saus na 1½ uur niet genoeg is ingedikt, deze in een pannetje gieten en tot een stroop laten inkoken. De saus daarna weer over de uien gieten.

Serveertip
Serveer als bijgerecht bij rood vlees zoals rosbief of als voorgerecht met rucola en zongedroogde tomaatjes.

Top