fbpx

Gerookte ham

benodigdheden
  • Dit recept is van de heer W. Jansen te Aalten (deelname bioscoopbonnenactie winter 2009/2010)
  • 1 gerookte ham (±5 kg)
  • 10 eetlepels Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 5 eetlepels abrikozenjam*
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • *met zelfgemaakte abrikozenjam is het nog lekkerder
bereiding
Verwarm de oven voor op 140°C - gasovenstand 1. Leg de ham met de snijzijde naar beneden op een vel aluminiumfolie. Meng de basterdsuiker, abrikozenjam en mosterdpoeder in een kleine kom. Smeer hiermee de ham in met een kwastje. Bewaar eventueele overgebleven glazuur. Vouw het folie rond de ham en leg deze op een bakplaat met ribbels. Braad in 2 uur de ham gaar. (indien andere hoeveelheid 13 minuten per 500 gram) Besmeer de ham nog eens met de resterende glazuur na 100 minuten.

Lekker met bospeen en gebakken krielaardappeltjes.


Top