Gemengde vruchtengelei met kiwi

benodigdheden
bereiding
Kiwi’s schillen en in dunne plakjes snijden. Het vruchtensap met kiwi, citroenzuur en geleisuiker mengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op de kop zetten. De potjes regelmatig omdraaien zolang de gelei nog heet is, zodat de kiwistukjes goed verdeeld blijven in de gelei

Bewaarvoorschrift:
1 jaar
Na openen koel bewaren.

Opmerking
Het citroenzuur is een vervanging voor zelf uitgeperst citroensap en kan vervangen worden door het sap van 2½ citroen.

Top