Gemberkoek

benodigdheden
  • 100 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 175 g koude, harde boter
  • 1 losgeklopt ei
  • 50 - 75 g gemberwortel (klein gesneden)
  • 1 bakvorm (middellijn van 24 cm)
bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de vorm.

Zeef bakmeel, basterdsuiker en zout in een kom. Doe de boter en de helft van het losgeklopt ei erbij. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Voeg de gember toe en kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van. Druk het deeg gelijkmatig en glad in de vorm uit. Bestrijk de bovenkant met het resterende ei en teken met de botte kant van een mes ruiten in. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak de koek in circa 30 minuten goudbruin. Laat de gemberkoek afkoelen alvorens de vorm te verwijderen.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.>

Top