Gember-notenchutney

benodigdheden
  • 300 g schoongemaakte appels
  • 1 ui
  • 1 dl azijn
  • 150 g gemberbolletjes
  • 150 g gepelde walnoten
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • mespunt gemalen foelie
  • 100 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
bereiding
Bereidingstijd
± 30 minuten

De appels in kleine stukjes snijden en in een pan doen. De ui pellen, heel fijn snipperen en met de azijn aan de appel toevoegen. Aan de kook brengen en circa 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen de gember snipperen en de walnoten niet al te fijn hakken. De gember, noten, gembersiroop, kaneel, tijm en foelie door het appelmengsel roeren en circa 15 minuten zachtjes koken tot een dikke moes. De geleisuiker speciaal erdoor roeren en 1 minuut goed borrelend laten koken. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Opmerking
Een pittige chutney, lekker door een hartige fruitsalade

Top