Gebakken custardpunt met kaneelfruit

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw M. van der Pas te Breda (winnaar Sneukelarrangement zomer 2009)
  • 100 g Van Gilse Lichte Basterdsuiker
  • 6 eetlepels Van Gilse Kaneelsuiker
  • 5 dl volle melk
  • 1 dl slagroom
  • 4 dooiers van grote eieren
  • 3 eetlepels custard
  • 2 eiwitten van grote eieren
  • fijn kruim van 4 oudbakken witte boterhammen
  • roomboter
  • 200 g ontpitte kersen
  • 200 g bramen
  • 200 g frambozen
  • 2 eetlepels witte rum
  • 2 eetlepels citroensap
bereiding
Voorbereiding
Kersen, bramen, frambozen, rum, citroensap en 4 eetlepels kaneelsuiker mengen en 24 uur afgedekt in de koelkast zettten.

Bereiding
±5 uur voor serveren.
Dooiers loskloppen met de custard en de slagroom. Melk met basterdsuiker aan de kook brengen en alle suiker goed laten oplossen. Dan 4 eetlepels hete zoete melk door de eiermassa kloppen. Melk juist tegen de kook houden en heel geleidelijk, al roerend, de eiermassa erbij gieten. Blijven roeren tot een zeer dikke vla is ontstaan. Laat de custarvla enigzins afkoelen. Bekleed een springvorm met een doorsnede van 20 cm met plastic folie. Giet de custardvla in de springvorm en dek de bovenkant af met plastic folie. Zet de vorm 4½ uur in de koelkast.
Klop de eiwitten los, maar niet stijf. Stort de custard op een bord of snijplank. Verdeel de custard in 6 punten. Haal de punten eerst door het eiwit, daarna door het broodkruim en let erop dat de hele punt goed door een paneerlaagje is omgeven. Bak de punten 2 minuten aan elke kant in hete roomboter, leg ze op 6 borden en bestrooi ze met de rest van de kaneelsuiker. Schep de vruchten met het vocht om de custardpunt.


Top