Frisse citroenschuimtaart

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw E. Broekema te Hoogezand (deelname Sneukelarrangement zomer 2009)
  • 85 ml slagroom
  • 150 g gecondenseerde melk*
  • schil en sap van 2 citroenen
  • zachte taartbodem voor de meringue:
  • 3 eiwitten
  • 250 g Van Gilse Poedersuiker
  • 1 eetlepel maïzena* gecondenseerde melk is te vinden bij de supermarkt meestal bij de koffiemelk
bereiding
Taartbodem in de vorm klaarzetten. De slagroom stijfkloppen, voorzichtig de melk, citroensap en citroenschil erdoor roeren. Het mengsel in de vorm gieten en ongeveer een uurtje in de koelkast zetten.
De oven voorverwarmen op 180°C (voorkeur grillstand). De eiwitten met de poedersuiker door elkaar kloppen met een mixer tot het goed stijf is. Vervolgens de maïzena erdoor mengen. Het citroenmengsel uit de koelkast halen en de meringue er overheen gieten. Het hoeft niet netjes te worden afgewerkt, de ongelijke structuur geeft een leuk speels effect. 3 tot 4 minuten in de oven totdat de taart mooi goudbruin geworden is.


Top