Frambozenconfiture

benodigdheden
bereiding
De frambozen voorzichtig schoonmaken, 1/3 deel pureren, alles goed met geleisuiker vermengen en 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. De volgende dag het mengsel samen met het sap en de schil van de citroen langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 10 minuten laten staan. De brandewijn toevoegen, de confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
In plaats van brandewijn kan er ook ‘eau de vie de framboise’ gebruikt worden.

Top