Frambozen-bosaardbeitjesconfiture

benodigdheden
bereiding
1/3 deel van de frambozen en bosaardbeien pureren en samen met de overige vruchten goed vermengen met de geleisuiker speciaal. Het sinaasappelsap door het frambozen-aardbeienmengsel roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Bosaardbeitjes zijn niet altijd verkrijgbaar. In plaats daarvan kun je ook aromatische aardbeien gebruiken.

Top