Eierpuddinkjes met gekaramelliseerde suiker

benodigdheden
bereiding
Roer de 8 eetlepels suiker met 3 eetlepels heet water in een pan door elkaar. Kook dit bij hoge temperatuur onder voortdurend roeren tot de siroop licht goudbruin van kleur is. Roer nu langzaam en voorzichtig de overige 5 eetlepels heet water erdoor. Vermeng de overige suiker met het water. Breng het suikermengsel aan de kook. Laat het 15 tot 20 minuten pruttelen. Controleer of het mengsel klaar is door een druppel stroop in een glas koud water te doen. Zodra de druppel een draad trekt, is de stroop klaar. Laat het mengsel afkoelen. Bestrijk de zijkanten van de kleine muffin- of puddingvormpjes met wat siroop. Verdeel vervolgens de eerder gemaakte gekaramelliseerde suiker over de vormpjes. Klop de eierdooiers in een kom met de vanillesuiker en de citroenschil. Klop hier langzaam de afgekoelde siroop door. Vul de muffinvormpjes tot de rand met dit mengsel. Zet de vormpjes op een rooster boven (niet in) kokend water. Dek de vormpjes af en laat het circa 13 minuten koken tot de pudding stijf is. Voeg eventueel extra kokend water toe tijdens het kookproces. Laat de puddinkjes afkoelen.

Serveertip
Serveer de pudding op kamertemperatuur met een toefje slagroom.


Top