Dubbele cake koekjes

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd 25 minuten
Ongeveer 15 stuks


Mix de boter en suiker in een kom tot een romige massa. Voeg de eidooiers en het vanille aroma toe en zeef daarna de bloem en cacao en voeg het zout toe en meng alles goed door elkaar tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 1 uur in de koelkast.

Verwarm daarna de oven op 190 graden en vet de bakplaten in.

Het deeg verdelen in 30 bolletjes. Druk de bolletjes een beetje plat en maak de bovenkant glad (bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel). Je kunt ook de bolletjes nadat ze zijn plat gemaakt met een vormpje uitsteken. Verdeel de vormpjes over de ingevette bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten. Laat de koekjes daarna afkoelen.

Smelt vervolgens de boter in een schaaltje en zeef de poedersuiker er doorheen. Schenk de melk er bij en de vanille aroma en meng dit tot een glad mengsel.

Smeer dit mengsel vrij dik op één helft van het koekje en druk de andere helft er bovenop.

Top