Druivengelei

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 20 minuten

De druiven wassen en van de trosjes halen. In een pan de druiven met het water aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes laten koken tot alle druiven stuk zijn. Een schone natgemaakte theedoek in een zeef leggen en de zeef op een andere pan leggen. Het vocht met de vruchten in de zeef schenken en circa 2 uur laten uitlekken.

Bereiding
± 10 minuten
In een maatbeker 1 liter druivensap afmeten.(als het te weinig is, aanvullen met water). Het sap weer in de pan doen en goed met de geleisuiker speciaal vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Top