Dadeljam met brandewijn

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
± 30 minuten

De dadels ontpitten, in heel kleine stukjes snijden en in een grote kom doen. Het appelsap en de brandewijn opschenken en minstens 12 uur laten weken.

Bereiding
± 15 minuten

De dadels in een pan doen en goed vermengen met het weekvocht en de geleisuiker speciaal. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 2 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Deze jam is ook heel lekker als vulling voor een appeltaart.

Top