Cumberlandsaus

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd:
± 30 minuten
De sinaasappelen en de citroen goed wassen en de schil raspen. De geraspte sinaasappel- en citroenschillen in een pan met weinig water circa 10 minuten zachtjes koken. De geraspte schil in een zeef laten uitlekken. De sinaasappelen en de citroen uitpersen. Het sjalotje heel fijn snipperen. In een pan de geraspte schil, sinaasappel- en citroensap, port, rode bessensap, sjalotje, mosterd, cayennepeper, gemberpoeder en geleisuiker speciaal door elkaar roeren. Het mengsel aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De cumberlandsaus direct met behulp van een trechter in een schoongemaakte fles schenken. De fles sluiten en laten afkoelen.
Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
Een klassieke Engelse saus die traditioneel bij (wild)paté geserveerd wordt.

Top