Croissants met zoete roerei-vulling

benodigdheden
bereiding
Klop 3 eieren los met 3 eetlepels karnemelk. Voeg kaneelsuiker en poedersuiker toe. Bak in de walnootolie van de eimassa een smeuïg roerei en laat deze afkoelen. Hak de suikerklontjes in kleine stukjes en splits het laatste ei. Klop het eiwit los en meng dit met de helft van de suiker. Voeg de abrikozenstukjes en 2 eetlepels walnootstukjes toe. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of een siliconen bakmatje) en rol het croissantdeeg uit. Maak de deegdriehoekjes los en spreid er het roerei over uit. Rol de deeglapjes op, buig ze tot echte croissants en leg die op de bakplaat. Klop de eidooier los met de laatste lepel karnemelk en bestrijk de croissants ermee. Strooi er de rest van de suiker- en walnootstukjes over, druk deze licht aan en bak de croissants in 20 minuten gaar.


Top