Crème karamel

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 min. Baktijd: 30 min. Rusttijd: 2 uur.

Bereiding
De heteluchtoven voorverwarmen op 175°C. Schenk 1 eetlepel schenkstroop in elk van de soufflévormpjes. Ook de zijwand van de vormpjes bedekken.
Snijd het vanillestokje open. Breng het stokje in een pan met melk langzaam aan de kook. Neem de pan van het vuur als de melk kookt.
Splits 2 eieren en bewaar de eierdooiers. Mix met de mixer op de laagste stand in een kom de eierdooiers, eieren en de basterdsuiker. Let op dat het niet gaat schuimen. Al kloppend de melk in een dun straaltje toevoegen. De vla in de vormpjes gieten.
Zet de vormpjes in een ovenvaste schaal en vul deze met kokend water tot 1 cm onder de rand van de vormpjes.

De schaal in het midden van de heteluchtoven zetten. Laat de karamelpuddinkjes in circa ½ uur gaar worden. De vormpjes uit de schaal nemen en op het aanrecht af laten koelen. Dan nog 2 uur in de koelkast koud en stijf laten worden.
Voor het opdienen met een mes de rand van de puddinkjes losmaken. Keer het puddinkje om op een bord en giet de stroop eroverheen.

Top