benodigdheden
- 1 kg cranberry’s
- 400 g appels in kleine stukjes
- 2 gesnipperde uien
- sap en rasp van 2 sinaasappelen
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen piment
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel gemalen foelie
- 3 dl azijn
- 400 g Van Gilse Geleisuiker
bereiding
Cranberry’s met in kleine stukjes gesneden appel, gesnipperde uien, sinaasappelrasp en -sap aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken. Het mengsel door een zeef wrijven en vermengen met de kruiden, azijn en geleisuiker. De saus nog ± 10 minuten zachtjes laten koken. De saus moet nu dik vloeibaar zijn. Saus in schoongemaakte flesjes schenken en sluiten.
Bewaarvoorschrift
Koelkast.
Opmerking
Deze saus is heerlijk bij wild.