Cranberrygelei met sinaasappelschil

bereiding
Bereidingstijd
± 20 minuten

Van de sinaasappel de oranje schil heel dun schillen. De schil in dunne reepjes snijden. De sinaasappel uitpersen. Het cranberrysap, sinaasappelsap en sinaasappelschilletjes in een pan mengen. De witte basterdsuiker en geleipoeder goed mengen en door het vruchtensap roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen. De gelei in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Deze tamelijk bittere gelei past uitstekend bij wild of in een compote.

Top