Cranberrycheese

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 45 minuten

De bessen wassen. In een pan de bessen met het water aan de kook brengen en circa 30 minuten zachtjes laten koken. De bessen met het vocht door een zeef wrijven. Het mengel langzaam al roerend aan de kook brengen en 6 à 7 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De "cheese" in potjes schenken, van waaruit hij makkelijk gestort kan worden. De potten tot de rand vullen,direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Een "cheese" is een dikke jam, die in plakjes wordt gesneden. Hij wordt gebruikt als taartvulling, maar ook als dessert, geserveerd met dunne room of bij gebraden vlees. Deze cranberrycheese is heerlijk bij wild.

Top