Citroensterren

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw A. Konings te Utrecht (winnaar Sneukelarrangement 1e kwartaal 2007)
  • Voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 60 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 druppels citroensap
  • 1 eierdooier
  • 3 eetlepels melk
  • 100 g koude boterVoor het glazuur:
  • 250 g Van Gilse Poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels heet water
  • 1 theelepel gesmolten boter
bereiding
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een mengkom en roer het zout erdoor. Maak in het midden een kuiltje en doe er de resterende ingrediënten behalve de boter in en vermeng tot een dikke brij. Leg hierop de in stukken gesneden boter en kneed de ingrediënten vanuit het midden tot een samenhangend deeg. Laat het vervolgens op een koele plaats 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 170°C of 160°C bij een heteluchtoven. Rol het deeg dun uit en steek er sterretjes uit. Leg de deegsterretjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven. (10 tot 15 minuten) Zeef voor het glazuur de poedersuiker. Roer het citroensap en het hete water erdoor en - voor een mooie glans - de gesmolten boter. Breng een beetje glazuur aan op de sterretjes en strijk het met de botte kant van een mes uit.


Top