Citroenmarmelade

benodigdheden
bereiding
Citroenen goed schoonboenen. 4 Citroenen in dunne schijfjes snijden. 4 Andere citroenen heel dun schillen, alle witte velletjes verwijderen en de gele schil in heel dunne reepjes snijden. Alle overige citroenen (dus ook met witte schil) heel goed schillen, zodat er geen witte velletjes meer aan het vruchtvlees zitten. Het vruchtvlees in stukjes snijden. Citroenschijfjes, schilletjes en vruchtvlees goed met geleisuiker vermengen en 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. De volgende dag het mengsel aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De marmelade in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Top