Citroengelei met tijm

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 15 minuten

De citroenen uitpersen en het sap in een maatbeker schenken. Met appelsap aanvullen tot 1,1 liter. Het sap overdoen in een pan en de geleisuiker speciaal erdoor roeren. 2 takjes tijm toevoegen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De takjes tijm verwijderen, eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen. De rest van de tijm boven de jam fijn knippen en erdoor roeren. De gelei in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren

Opmerking
Deze gelei is heerlijk bij gebakken en gegrilde vis.

Top