Citroen- of limoengelei

benodigdheden
bereiding
De citroenen goed onder stromend warm water schoonboenen en heel dun schillen. Er mag geen wit aan de schillen blijven zitten. De schillen in dunne reepjes snijden en in 1 deciliter water zacht koken. De schilletjes met kookvocht, citroensap en water aanvullen tot 7½ deciliter. Het vocht goed met de geleisuiker vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten. De potjes regelmatig omdraaien zolang de gelei nog heet is, zodat de schilletjes goed verdeeld blijven in de gelei.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Er kan ook limoen gebruikt worden in plaats van citroen.

Top