Chutney van groene appelen

benodigdheden
  • 750 g groene appels
  • 250 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 2 Spaanse groene pepers
  • 1 dl tamarindevocht
  • 2 laurierbladeren
  • 8 hele kruidnagels
  • circa 5 cm kaneelpijpje
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 2 dl water
bereiding
Schil de appelen, snijd ze in parten, verwijder het klokhuis en snijd ze hierna in kleine stukjes. Breng in een pan 2 deciliter water aan de kook. Los onder voortdurend roeren de suiker hierin op. Voeg de stukjes appel toe en doe alle overige ingrediënten erbij. Breng alles onder voortdurend omscheppen aan de kook. Temper de warmtebron en laat het gedurende 30 à 40 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder na het einde van de kooktijd de laurierbladeren, de kruidnagels en het kaneelpijpje. De chutney in de schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top