Chutney van courgette en paprika

benodigdheden
  • 1½ l water
  • middelgrote courgette
  • rode paprika
  • groene paprika
  • potje gemberbolletjes
  • citroen
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gemalen kruidnagels
  • 1 theelepel kardamom
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker
  • 1 dl blanke azijn
bereiding
Zet een pan op het vuur en breng het water aan de kook. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Snijd de paprika’s in stukjes. Rasp de citroen. Voeg het gembernat toe aan het water. Snijd de gemberbolletjes in stukjes. Voeg courgette en paprika toe aan het water zodra dit kookt. Voeg citroen en gemberbolletjes toe. Laat alles 5 minuten koken. Voeg ketjap, kaneel, kruidnagel en kardamom toe. Roer alles goed door en voeg al roerend de geleisuiker en de azijn toe aan het mengsel. Laat nog 1 minuut goed doorkoken. Schep de chutney in schoongemaakte potten.

Top