Chocoladetruffels

benodigdheden
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 100 g Van Gilse Poedersuiker
  • 25 g cacao
  • 2 eetlepels gemalen hazelnoten
  • 1 eetlepel sinaasappellimonadesiroop (zie opmerking)
  • chocoladehagelslag
bereiding
Bereidingstijd: ± 20 minuten

De chocolade in stukjes breken, in een kom doen en de kom in een pan met heet water zetten. De chocolade laten smelten. In een andere kom met de mixer de boter tot room kloppen. Met een spatel deel voor deel de poedersuiker, cacao, gesmolten chocolade, hazelnoten en siroop erdoor roeren. Het mengsel 2 à 3 uur in de koelkast laten opstijven. Vervolgens van de massa een rol vormen en hiervan gelijke stukjes snijden, deze tot balletjes vormen. De balletjes in een kom met hagelslag leggen en voorzichtig door de hagelslag wentelen.<

Bewaarvoorschrift
Koelkast.


In plaats van chocoladehagelslag kan ook cacao gemengd met poedersuiker gebruikt worden om de truffels door te rollen.
In plaats van sinaasappellimonadesiroop kan er ook sinaasappellikeur gebruikt worden.
Deze truffels kunnen ook van witte chocolade bereid worden. Let er dan op dat de chocolade bij het smelten niet te heet wordt en laat de siroop of likeur weg.

Top