Chocoladecake met kersen

benodigdheden
  • 200 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 200 g Van Gilse Basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 60 ml crème fraîche
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 pot kersen zonder pit (225 g)
bereiding
Verwarm de combi-stoomoven voor op hetelucht 220ºC. Laat de pot kersen uitlekken en vang het sap op.Klop met de mixer de boter met suiker en vanillesuiker wit en schuimig. Roer de eieren een voor een door het mengsel. Voeg crème fraîche en 2 eetlepels kersensap toe. Meng in een aparte kom het bakmeel met cacaopoeder en zout door elkaar. Spatel het eiermengsel er lepel voor lepel door. Vet een ronde vorm van 24 cm doorsnede goed in. Schep het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en druk er de uitgelekte kersen in (op gelijke afstand bijna tegen elkaar aan). Bak de kersenkrans in circa 30 minuten op de combinatie hetelucht + stomen. Neem de vorm uit de oven en laat het gebak afkoelen tot het van de rand loslaat. Haal het gebak uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Serveer met poedersuiker en vanillesaus.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top